Julstress

Jul är inte bara glädje för alla, det är ju många som klagar på stressen över att man ska hinna fixa allt. Men tror ingenting slår den stressen som kanske en ensamstående mamma känner, en familj där pappan precis förlorat jobbet. 
 
Stressen, som kanske inte handlar om att hinna få klart allt innan julafton, stressen som kanske inte handlar om att du ska hinna instagrama julbaket. Jag pratar snarare om den stressen som handlar om att ge dina barn mat för dagen oavsett om det är jul eller inte. Stressen som handlar om att få ihop till hyran men samtidigt vilja ge dina barn en lycklig jul.
 
Fattigdom är något som inte passar inte i vårt moderna samhälle ändå växer den sig starkare nu än någonsin, ja vi räknar efterkrigstider. Det är framförallt vid julen den växer sig extra stark, det är då den tar ett grepp runt även den starkaste och drar dem neråt med all sin kraft. Det är inte lätt att vara stark när man inte vet när eller om man får pengar nästa gång.
 
Det är inte lätt att se sina barn sitta och skriva önskelista efter önskelista varje gång det trillar in en ny leksakskatalog och veta att de kommer titta på en med det de lyckligaste ögonen på julaftonsmorgon, för att bara några timmar senare inte vara besvikna men ha landat på jorden igen. För barn förstår och barn hör oavsett ålder. De gör allt för att deras föräldrar ska må bra och aldrig känna sig otillräckliga så enkelt är det.
 
Men det är fantastiskt orättvist att en förälder ska behöva gråta sig till sömns för att de inte kan göra det alla föräldrar vill göra för sina barn, ge dem allt det någonsin kan drömma om, det är fan ännu mer orättvist att ett barn ska behöva växa upp och bli vuxen pga fattigdom, när allt deras vardag egentligen ska bestå av är lek och skratt.
 
Det finns ingen lösning så enkelt är det väl tyvärr och Sverige är ett rätt bra land det man försöker hjälpa de svaga så gott det går. Jag vet inte vad jag vill ha sagt med allt det här , men glöm aldrig bort att ni har det faktiskt rätt så bra trots all stress..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0