Att vara svensk!

Svensk det ska man vara, i alla fall om man frågar Jörgen. Jörgen det är en riktig svensk det, han håller inte på och fjantar runder så som alla andra gör. Nej han gör det som varje svensk borde göra för att det här landet ska överleva.
 
Jörgen han vaknar varje morgon stolt som få, för han vet att det han gör är viktigt, han gör något som resten av Sverige borde tacka honom för. Han går till sin fabrik som tillverkar det mest svenska vi har Volvo, visst det finns ju dem som säger att Volvo inte är svenskt längre. Jörgen kallar dem lögnare, det är bara något Aftonbladet hittat på för att sälja tidningar det vet ju alla. Volvo vara kinesiskt hur skulle det se ut ? Nej Volvo är svenskt det hör man för fan på namnet !
 
Alla riktiga svenskar kör Volvo så även Jörgens kompisar, ja förutom Micke han köpte ju en sådan där elbil från Toyota , men Lasse han kör, nej fan han bytte ju till en Passat och Lisa hon kör ju runt i sin Skoda, men Jörgen kör Volvo i alla fall, eller körde. 240 gick inte genom senaste besiktningen och det är ju faktiskt lite dyrt med reservdelar till dem där nu för tiden, så Jörgen kör Golf nu istället men det är ju ett svenskt namn så det är okey.
 
När Jörgen inte sliter på sin fabrik så är han precis som alla andra svenskar rätt teknik intresserad, man tjänar ju rätt bra på fabriken så Jörgen har det rätt så bra faktiskt. Han har precis fått sin Iphone5, det ska man ju ha. Visst den är inte svensk men Apple är ju amerikanskt så det är nästan samma sak, men det gör ont i hans hjärta att Tv:n är från Samsung, hans surt skattade pengar rakt ner till massa koreaner det känns fel.
 
Sparar pengar ska man göra, det har Jörgen fått höra hela sitt liv. För när september kommer och Sverige visar upp sin mörka sida är det rätt skönt att få åka på semester, två månader blir det detta året. Thailand är målet, är man svensk åker man till Thailand det vet ju alla. Man ska ju gå på Full moonparty, knarka och dricka sprit , det är bara så det är. Sen att svenskar på ett Full moonparty får vikingarna att framstå som ordningsamma tursiter kan ju kvitta. 
 
För sen är det dags att komma hem och fira jul, julen det som är så trevligt.
-Men Jörgen ska man verkligen fira jul som en riktig svensk, Jesus och det där är inte han och hans vänner araber det brukar du ju kalla dem från det området? frågar jag lite snällt
-Nej för fan, fräser Jörgen
-Skulle tomten vara arab du har ju tappat det helt? berättar han för mig och skrattar högt
Nej, det är han ju inte inser jag . Samtidigt som jag förstår vad julen handlar om numera. Tomten, en holländare som är designad av en amerikan mer svenskt än så blir det väl inte.
 
Men nu är Jörgen arg, hur fan kunde jag tro att han som svensk firade något som folk därifrån firar.
- Skulle jag fira en muslim är det vad du säger va ? , skriker han
- Alla vet vi att folk därifrån är inte riktigt kloka, håller på och fastar och har sig, vem fan skulle få för sig något sånt ?
 
 
Jag börjar nynna lite lätt på nu är det jul igen men vågar inte sjunga texten, vill inte få Jörgen att explodera helt.
 
Det här med kläder det kan Jörgen, ett bara svåra sneakers från Puma (ja nu hör ju hur svenskt det låter , så det är faktiskt okey, intygar Jörgen) ett par jeans från Levi's, en skjorta från Lacoste och en svart dunjacka ifrån Kanada. När man tittar på Jörgen och hans klädmärken så ser han ut som en klädstilens jordglob, men det är så här en svensk ska se ut det vet alla.
 
Jörgen har vi det här laget själv börjat sjunga på "nu är det jul igen" och insett hur hans uttalande angående fastan kanske var sådär. 
- Men nationalsången då, den får vi för fan inte ens sjunga på vår nationaldag längre är inte det helt sjukt ? , ifrågasätter Jörgen
 
- Vår nationalsång , den vi är så stolta över att vi inte vågat göra den officiell ens?
 
-Den vi är så patriotiska i att vi inte ens kan bestämma oss för att dö i Sverige utan garderar upp oss med fyra andra länder? ifrågasätter jag.
 
Jörgen tycker inte man kan tänka så, och att jag som svensk borde skämmas. Vi har inte mycket mer att säga varandra så här skiljs våra vägar. Nu ska han gå och äta på lunch på IKEA för det är så en riktig svensk gör , gynnar våra svenska företag!
 
Och är  det något Jörgen vet så är det att det han gör, det är så en riktigt svensk ska göra...
 
---
Hör att SD är påväg mot 10%, det går inte att förneka längre. Vi måste göra något och vi måste få folk att inse att de växer sig starkare. Våga ta kampen och få folk att förstå, det är inte invandring som får SD att växa, det är okunnskap och rädsla !
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0